Održana završna konferencija

U ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine u Općini Dubravica održana je završna konferencija EU projekta "Aktivni u zajednici", kodnog broja UP.02.1.1.12.0041.

zav konfProjekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Ukupna vrijednost projekta, kao i bespovratnih sredstava, je 1.057.031,24 kune. Korisnik je Općina Dubravica, a razdoblje provedbe projekta traje je od 15.02.2021. do 15.02.2023. godine.

Projekt „AKTIVNI U ZAJEDNICI“ usmjeren je jačanju socijalne uključenosti i povećanju zapošljivosti djece i mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu. Odgovara na problem dugotrajne nezaposlenosti na području Općine Dubravica.

Projekt je realiziran kroz 3 elementa i provodi se posljednjih 24 mjeseca. Provedene su 4 edukativne radionice, nabavljena je informatička oprema korištena na radionicama i kombi vozilo kojim su se polaznici prevozili na radionicu i sa radionice, te je isti promoviran sukladno EU smjernicama.

U okviru projekta realizirane su Radionica informatičke pismenosti, Radionica stranog jezika, Radionica – Poduzetničke priče, te Praktična radionica.

Radionica informatičke pismenosti, kroz 140 sati, ciljnoj skupini je omogućila stjecanje znanja i vještina u radu s wordom, excelom i to iz područja osnova informatike, obrade teksta, proračunskih tablica interneta i rada na mreži i sl.
Radionica stranog jezika pružila je znanje, također kroz 140 sati, engleskog jezika razine 2.

Kroz Praktičnu radionicu ciljna skupina osnažena je za tržište rada, ista je bila usmjerena razvoju vještina za aktivno traženje posla, izrade životopisa i zamolbe, komunikacijskih vještina, prezentacijskih i dr.

Radionica Poduzetničke priče kroz jednodnevni seminar uokvirila je sva stečena znanja ciljne skupine te iste usmjerila u proces samozapošljavanja kroz brojne informacije o poduzetničkim koracima i savjete uspješnih poduzetnika.
Ciljna skupina projekta, odnosno osobe koje su sudjelovale na edukativnim radionicama, je 30 dugotrajno nezaposlenih osoba. Doprinos projekta na ciljnu skupinu razvidan je kroz razvoj vještina, znanja, sposobnosti, motiviranosti za uspješnu integraciju na tržište rada, aktivno uključivanje i djelovanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

Projekt provodi Općina Dubravica u partnerstvu s Udrugom vinogradara i podrumara općine Dubravica. Spomenuti projekt doprinio je i razvoju vještina Korisnika i Partnera u provedbi socijalno-društvenih projekata čime je omogućen uspješniji nastavak i primjena dobre prakse na području općine Dubravica.